Gehoorzaamheid

De gehoorzaamheidstraining is voor honden vanaf 12 weken. Als men de puppyklas niet gevolgd heeft kan men instromen in een groep na het volgen van de introductieles.
Tijdens de introductieles worden de eerste basisoefeningen uitgelegd en is er gelegenheid om in te gaan op persoonlijke wensen.

De in de training aangeboden oefeningen zijn afhankelijk van het niveau en leeftijd van de hond. En natuurlijk de wensen van de baas. Dit betekent dat de oefeningen in een groep per baas/hond combinatie kunnen verschillen. Het streven is een goed eindresultaat in de baas/hond combinatie.

Het doel van de training is een goede, stabiele, opgevoede hond. Dit bereikt u echter niet in een paar trainingen. U kunt wel zelf de vaardigheden leren om uw hond te kunnen opvoeden. U zult echter uw hond gedurende zijn gehele jonge leven moeten begeleiden in zijn gedrag. Uw hond maakt immers net als een kind verschillende ontwikkelingsfasen door. Tijdens deze ontwikkelingsfases zult u uw hond moeten begeleiden zodat hij goede keuzes gaat maken en gewenst gedrag laat zien.

blijven liggen

Blijf!

De training is gebaseerd op het belonen van gewenst gedrag. Het belonen kan met alles wat de hond als een beloning ervaart. Van koekjes en spel tot knuffels van de baas. Tijdens de trainingen wordt er veel aandacht besteedt aan  de communicatie tussen baas en hond.

Tijdens de trainingen wordt men naast de oefeningen ook bewust gemaakt van de lichaamstaal van de hond. Door in te spelen op onder meer de kalmerende signalen van uw hond blijft de training voor baas en hond leuk en ontspannend. Hierdoor zal ook het aanleren van de oefeningen veel sneller gaan.

Als er een harmonieuze band is tussen baas en hond, dan gaat de samenwerking ook goed.

 

U kunt na het volgen van de introductieles direct instromen als er plek is.

Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Gehoorzaamheid is een gewoonte en geen aangeleerd kunstje!