Praktijktrailen

Elke hond met een neus kan speuren!
Van Maltezer tot Deense Dog. Vanaf een leeftijd van 8 weken kan er al gestart worden met speuren. Honden kunnen tot op hoge leeftijd genieten van deze boeiende sport.

Door het speuren krijgen de honden meer zelfvertrouwen en vergroot het concentratievermogen. Speuren is teamwerk tussen baas en hond. Beide hebben een eigen rol tijdens het speuren. Speuren versterkt de band tussen baas en hond.

SpeurenBij speuren is het doel om een vermist persoon op te sporen. De persoon kan vermist zijn in het bos, maar natuurlijk ook in een dorp of stad. Op zijn pad kan de vermiste persoon voorwerpen verloren hebben of andere aanwijzingen achter hebben gelaten.

Op het spoor ...

Tijdens de trainingen wordt er dan ook gezocht naar verloren voorwerpen en aanwijzingen. Met als doel het vinden van de vermiste persoon. De trainingen vinden plaats in diverse omgevingen. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Men volgt hierbij de geur van de ‘vermiste’ persoon die op zijn pad voorwerpen verloren is.

Vermiste persoon (Sporenloper)
Tijdens de trainingen is er altijd een sporenloper aanwezig die ‘vermist’ raakt. Hierdoor is het mogelijk om u als zoekteam met uw hond optimaal te begeleiden. Er loopt dus altijd een instructeur naast u om u de juiste begeleiding te geven.

Voor welke hond?
Iedere hond met een neus kan speuren!
Van Maltezer tot Deense Dog.
Ongeacht gehoorzaamheidsniveau of eventuele (gedrags)problemen.

Speur locaties:
De trainingen worden op verschillende locaties gegeven in de gehele provincie Groningen.

Voor meer informatie:

06 -54 256206

info@htcfivel.nl