Neuswerk (Geurdetectie)

Deze training is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ook voor oudere honden of jonge pups. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 3 honden.
Voor het aanleren van luistervaardigheden en basisgehoorzaamheid bij jonge honden en pups raden we wel een Puppycursus en een Basisgehoorzaamheidstraining aan, de Detectiegroep is daar geen vervanging voor.

Detectie is een sport met veel uitdagingen. Geurherkenning is iets waar honden vele malen beter in zijn dan wij mensen. Het is echter voor ons mensen lastig te zien of de hond ‘het goed doet’ en of de hond op de goede geur aan het werk is.┬áDe wind neemt, voor ons niet te zien, de geur mee in onverwachte hoeken en gaten wat kan leiden tot onverwachte situaties. Het vraagt veel inzet en concentratie van onze honden en het draagt bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de focus van onze honden.

Tijdens de Detectie wordt de hond geleerd om specifieke geuren aan te wijzen. Deze geur kan verstopt zijn in boxen, de hond moet dan de juiste box aanwijzen. De geur kan in een ruimte of ergens buiten verstopt zijn, de hond moet dan de juiste plek aanwijzen waar de geur ligt.

Kosten: 97,50 euro voor vijf trainingen
Waar:  Diverse locaties in de provincie Groningen. O.a. Delfzijl, Slochteren, Appingedam, Ten Boer, etc.