Trainingen

De trainingsopzet
Het uitgangspunt voor de training is dat er bij de hond nooit onwil is om gehoorzaam te zijn. Alleen onwetendheid over wat de baas van de hond vraagt. Door de hond de oefeningen uit eigen energie, dus zonder dwang, aan te leren leert de hond sneller. De oefeningen worden sneller en beter uitgevoerd door de hond. Tevens is het trainen voor de baas en hond een stuk leuker. Hulpmiddelen die pijn of andere fysieke schade kunnen veroorzaken zijn niet toegestaan tijdens de trainingen.

Neuswerk (geurdetectie)
Een cursus neuswerk (geurdetectie) bestaat uit een vast aantal trainingen. De cursus heeft geen vaste startdatum en hierdoor is het mogelijk om tussentijds in te stromen. De maximale groepsgrote is drie honden maar indien gewenst kan privétraining ook.

Privétraining 
Het is ook mogelijk om voor wat anders dan Neuswerk bij ons op les te komen. Hiervoor werken we uitsluitend met privétrainingen waarbij u en uw hond 1-op-1 begeleidt worden. Dit kan op de hondenschool, bij u thuis of op een andere locatie. Daar waar dit het beste resultaat geeft voor u en uw hond.

Assistentiehonden
Voor mensen met een assistentiehond is begeleiding mogelijk. Zowel voor het ombuigen van ongewenst gedrag als voor het aanleren van taken. Dit doen wij in samenwerking met Stichting Fivel Hond en Assistentie.