Trainingen

De trainingsopzet
Het uitgangspunt voor de training is dat er bij de hond nooit onwil is om gehoorzaam te zijn. Alleen onwetendheid over wat de baas van de hond vraagt. Door de hond de oefeningen uit eigen energie, dus zonder dwang, aan te leren leert de hond sneller. De oefeningen worden sneller en beter uitgevoerd door de hond. Tevens is het trainen voor de baas en hond een stuk leuker. Hulpmiddelen die pijn of andere fysieke schade kunnen veroorzaken zijn niet toegestaan tijdens de trainingen.

Online training en begeleiding
Via beeldbellen, whatsapp en/of internet worden trainingen en gedragsbegeleiding verzorgd. Dit kan gehoorzaamheidstraining zijn of neuswerk maar ook begeleiding bij ongewenst gedrag of het aanleren van alleen zijn.

Neuswerk (geurdetectie)
Een cursus neuswerk (geurdetectie) bestaat uit een vast aantal trainingen op een vaste dag en tijd. Een training duurt ongeveer 20 minuten. Een blok van vier lessen kost 130 euro. Geuren en materialen worden verzorgd.

Privétraining 
Het is ook mogelijk om voor wat anders dan Neuswerk bij ons op les te komen. Hiervoor werken we uitsluitend met privétrainingen waarbij u en uw hond 1-op-1 begeleidt worden. Privétraining aan huis kost per twee trainingen 150 euro en een training duurt ongeveer 45 minuten.
Een pakket van vier online trainingen via beeldbellen van ongeveer 30 minuten per sessie met WhatsApp ondersteuning kost 150 euro.

Assistentiehonden
Voor mensen met een assistentiehond is begeleiding mogelijk. Zowel voor het ombuigen van ongewenst gedrag als voor het aanleren van taken. Dit doen wij in samenwerking met Stichting Fivel Hond en Assistentie (SFHA).