Trainingsmethode

Het uitgangspunt voor de training is dat er bij de hond nooit onwil is om gehoorzaam te zijn. Alleen onwetendheid over wat de baas van de hond vraagt. Door de hond de oefeningen uit eigen energie, dus zonder dwang, aan te leren leert de hond sneller. De oefeningen worden sneller en beter uitgevoerd door de hond. Tevens is het trainen voor de baas en hond een stuk leuker. Hulpmiddelen die pijn of andere fysieke schade kunnen veroorzaken zijn niet toegestaan tijdens de trainingen.

De trainingsopzet 
Er wordt les gegeven in trainingsblokken van 5 trainingen. Als men wilt instromen dan kan dit na het volgen van de introductieles.

De introductieles
Tijdens de introductieles maken we nader kennis en kijken waar uw wensen en behoefte liggen. In de introductieles worden de eerste oefeningen besproken en geoefend die van belang zijn voor de training waarbij men wil instromen. De introductieles is een privé sessie van ca. 30 minuten die in overleg met u wordt ingepland. Voor de introductieles vraag ik een kleine bijdrage van 15 euro.

Wat is een trainingsblok?
Een trainingsblok bestaat uit 5 trainingen, tenzij anders vermeld of schriftelijk afgesproken. De lessen kunnen niet verschoven worden, tenzij dit vooraf schriftelijk is afgesproken.

Wanneer doorstromen? 
Zodra uw hond een redelijke basisgehoorzaamheid bereikt heeft is het mogelijk om te gaan hondensporten.

Voor deelname aan speuren (praktijkspeuren/ mantrailing)  is de leeftijd van de hond of het niveau van gehoorzaamheid niet belangrijk.